Avtomobili Kia, ki so naprodaj v Sloveniji (modelno leto 2016):

Kia Picanto – Majhen mestni avtomobil, ki se najbolje znajde v urbanih središčih, zapelje pa vas lahko tudi na daljše potovanje. Picanto predstavlja začetek ponudbe v paleti vozil Kia na našem trgu. Atraktivno oblikovanega mestnega malčka lahko dobite s tremi ali petimi vrati.

Kia Rio – Kia Rio je v Sloveniji naprodaj v treh izvedbah, in sicer s tremi, štirimi ali petimi vrati. Glavna aduta nove Kie Rio sta vsekakor atraktivna zunanja oblika, ter napredni dizelski motor s prostornino 1,1L, ki porabi samo 3,2 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov.

Kia Venga – Mali enoprostorec, ki ima podobno tehnično zasnovo kot Kia Rio in Soul, je narejen samo za trge v Evropi. Proizvaja se v Kiini tovarni na Slovaškem, kjer nastajata tudi modela Sportage in cee’d!

Kia cee’d – Avtomobil, ki je postavil znamko Kia na avtomobilski zemljevid Evrope. Izdelan za Evropejce in narejen v Evropi! Je prvi korejski avtomobil, ki je dosegel maksimalnih 5 zvezdic za varnost pri organizaciji EuroNCAP, ter prvi avtomobil Kia, ki je osvojil naziv “Avto Leta” (v posameznih državah EU).

Je tudi drugi najbolje prodajani Kia model v Evropi. Izdeluje ga Kiina tovarna na Slovaškem, ki ima kapaciteto 300,000 vozil letno!

Kia Pro_cee’d – Pri nas zelo dobro uveljavljeni 3-vratni pro_cee’d se ponaša s športno zunanjostjo, pod katero obliko se je podpisal sam Peter Schreyer (avtomobilski dizajner, ki je pred tem oblikoval avtomobile v koncernu VW).

Pred kratkim je Kia predstavila tudi model pro_cee’d GT s 1,6L T-GDI turbo motorjem (204 konjske moči)!

Kia cee’d Sporty Wagon – Podaljšana različica modela cee’d je tudi najprostornejša med vsemi tremi, saj ponuja obilico prostora za zadnjimi sedeži. Tehnično se ne razlikuje od modelov cee’d s petimi in tremi vrati.

Kia Optima – Kia Optima je izdelana predvsem za trge zunaj Evrope, čeprav se kar nekaj vozil proda tudi na stari celini. Na voljo je samo kot 4-vratna limuzina, ima pa zato večjo izbiro pogonskih agregatov. V letu 2016 bo Kia predstavila tudi karavansko različico modela Optima.

Osnovo Kie Optima predstavlja 2,4L bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva in 204 konjskimi močmi. Več športnega duha ima Optima s turbo motorjem, ki proizvaja več kot 270 konjskih moči. Evropejci lahko izberejo tudi Optimo z dizelskim motorjem.

Obstaja pa tudi okolju bolj prijazna različica, in sicer Optima hibrid, ki je naprodaj tudi pri nas.

Kia Soul – Urbani križanec med športnim terencem in enoprostorcem je tista Kia, ki je na cesti prav zagotovo ne boste zgrešili. Samosvoja oblika in visoka raven personalizacije, s številnimi barvnimi kombinacijami in dodatki, omogoča avtomobilu nezgrešljivo prepoznavnost in unikatnost. Kia Soul je ogledalo vaše duše!

Katere so novosti pa izveste v članku tukaj: 2018 Kia Soul

Kia Sportage – Najbolje prodajano terensko vozilo na slovenskem trgu. Novi Kia Sportage je eden redkih športnih terencev za katerim se ozira staro in mlado. Skladna oblika, prostorna notranjost, ter praktičnost štiri kolesnega pogona bo prepričala tudi vas!

Kia Sorento - Sorento predstavlja vrh ponudbe 4-kolesno gnanih modelov Kia pri nas. Sedem sedežno terensko vozilo spada med večja terenska vozila, tehniko pa si deli z modelom Hyundai Santa Fe.

Oblikovno pravkar prenovljeni model prinaša nekaj pomembnih tehničnih novosti, ter izboljšano notranjost, ki je sedaj na ogled in otip še bolj kakovostna.

Kia Carens – Srednje veliki enoprostorec, ki je osvojil srca mladih družin vam ponuja obilico uporabnega prostora, ter sedalni prostor za 7 ljudi.

Sorodne Teme O Vozilih Kia