Domov Forumi Splošni Kotiček Bosta Hyundai (Kia) in BMW skupaj razvijala motorje?

Ta tema vsebuje 3 odgovori, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  hribovc 6 let, 2 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #25306

  himi
  Upravitelj

  Zanimive govorice so se pojavile v svetu avtomobilizma, in sicer to, da se Hyundai in BMW dogovarjata o razvoju motorjev….

  http://www.hyundai-blog.com/hyundai-bmw-engine-alliance-rumored

  #26425

  Jekleni
  Udeleženec

  Zelo zanimiva informacija. Če bo res prišlo do sodelovanja, se bo marsikateremu konkurenčnemu proizvajalcu še bolj mešalo ob omembi Kie. Že tako preveva industrijo občutek, da se ob vsaki predstavitvi nove Kiie zamrač um ljudem pri Renaultu, Peugeotu, Fiatu, Citreoenu, Oplu in še marsikomu. Tako velike razvojne korake, kot jih je naredita Kia (in v podobni meri Hyundai), ni uspelo narediti v generalnem razredu nobeni drugi avtomobilski znamki. Povezava z BMW bi predstavljala še dodaten push.

  #26426

  Avtomobilski svet je vse bolj nagnjen k sodelovanju in partnerstvu. Ne samo znotraj koncernov, kot so VW, PSA, Fiat, Hyundai, General Motors…. Npr. koncern Toyota in PSA sta skupaj razvila model malega avtomobila segmenta A pod tremi znamkami (Peugeot 107, Citroen C1, Toyota Aygo), Renault in Nissan veliko sodelujeta skupaj, VW je nekdaj s Fordom razvil enoprostorca (sharan, alhambra/galaxy), Opel gospodarska vozila kopira od Renaulta in Fiata…. Je pa zanimivo, da je bil BMW nazadnje partner angleškega Roverja (slednji se je sicer naslanjal na Hondo), pa se ni obneslo..

  Domnevam pa, da bo verjetno prišlo do sodelovanja koncerta Hyundai s koncernom BMW za večjo konkurenčnost. Pač stvar premisleka, kaj ima od sodelovanja prvi in kaj drugi. Takšna sodelovanja ponavadi temeljijo na komplementarnosti, se pravi, da partnerja dopolnjujeta drug drugega. Morda bi Kia in Hyundai na račun sodelovanja z BMW dobila kakšen bolj športen motorček pa tudi kakega še bolj naprednega dizla. Bomo videli. Dizli so bili vsaj doslej domena Evropejcev in ne toliko Azijcev.

  #26427

  hribovc
  Udeleženec

  no zanimivo.ali pa sodelovanje PSA pa BMW je izdelek 1.6 htp.zelo razširjen motor.mogoče pa bmw-ja zanima GDI ;) ?

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.