Domov Forumi Problemi in Popravila Ceed 1 gen. armaturka

Oznake: 

Ta tema vsebuje 10 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  picko2 3 let, 1 mesec nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #30631

  white_ceed
  Udeleženec

  Pozdravljeni, na Pro’ceedu 1 gen. sem menjal armaturno ploščo, saj se je stara odlepila in napihnila (serijska težava). Problem je, da sem že ob prevzemu vozila opazil nagrbančenost in mehurčke. Na servisu pravijo, da take pač so in ne morejo nič narediti glede tega. Mene ta odgovor ni zadovoljil in razmišljam, da bi stvar peljal nazaj. Tisto leto, kolikor je garancije bo sigurno držala. Naj pove kdo, ki jo je menjal kako je z novo, po mojem mnenju nikakor ne bi smela nova biti taka! Kolikor imam jaz v spominu ob nakupu avta še ni bilo mehurčkov in grbin..

  #30632

  Gosic
  Udeleženec

  1)pelji nazaj in z lepimi besedami probaj doseči menjavo

  Če ne bo šlo, greš do drugega servisa in probaš zadevo uveljavljati tam.

  Nikjer ne piše, da je samo en servis za Kio. Bi pa bilo lepo, če na koncu po koncu tvoje stvari tudi napišeš, za kateri servis je šlo.

  #30633

  Jekleni
  Udeleženec

  Verjetno ne bi bilo odveč, če vprašaš kar pri zastopniku, saj imajo le oni pooblastilo s strani tovarne, da priznajo oziroma zavrnejo morebitno napako v sklopu garancije.

  #30638

  white_ceed
  Udeleženec

  Okvaram ni videti konca..med menjavo sklopke so odkrili, da razpada kondenzator klime. Ker avto ni več v garanciji stroške krijem sam. Hvala lepa in adijo Kia.

  #30639

  Jekleni
  Udeleženec

  Zakaj pa ne kupiš kondenzator neoriginalen ali pa rabljen – varianta ebay? Nenazadnje ima avto že kar nekaj let.

  #30641

  Gosic
  Udeleženec

  Koliko km pa ima avto?
  Menjava sklopke je v večini odvisna od voznika in je nekako potrošni material. To je podobno kot z gumami. Bolj kot divjaš v ovinkih, prej jih bo pobralo. Bolj ko sklopko drsiš, prej gre k vragu.
  Kondenzator lahko kupiš tudi kje na odpadu, kjer imaš veliko izbiro razbitih cee’dov.

  #30642

  white_ceed
  Udeleženec

  Tukaj gre za napako v materialu in ne obrabo, zato je bila sklopka v garanciji. Še na nobenem avtu do sedaj nisem menjal kondenzatorja, sploh pa ne pri 50.000km.

  #30643

  Jekleni
  Udeleženec

  Predvidevam, da nisi ravno prvi lastnik avtomobila! Ko bi le znali avtomobili povedati svojo zgodbo, kaj vse so že preživeli…
  p.s. Upam, da se bo zgodba z neprijetnimi presenečenji umirila

  #30644

  white_ceed
  Udeleženec

  Ti kar predvidevaj.. 1. lastnik, sicer kratke relacije, ampak lepa vožnja in max. očuvan, sklopka še v avtošoli zdrži 100k km pa vsi vemo kaj smo delali z njimi.

  #30647

  Jekleni
  Udeleženec

  Očitno gre res za defekten del, saj bi sicer še kdo pisal o takšnih težavah. Normalno da sklopka drži dosti več, če jo ravno kdo ne obdeluje tako kot je napisal Gosic:
  “Menjava sklopke je v večini odvisna od voznika in je nekako potrošni material. To je podobno kot z gumami. Bolj kot divjaš v ovinkih, prej jih bo pobralo. Bolj ko sklopko drsiš, prej gre k vragu.”

  #30652

  picko2
  Udeleženec

  Pelji na popravilo v AVTOTRADE Sinja Gorica. Tam ti zaračunajo popravilo, tudi če je avto v garanciji.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.