Domov Forumi Problemi in Popravila Ceed SW-ketna je preskočila

Ta tema vsebuje 6 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  Mitutoyo 11 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #31844

  Frstma52
  Udeleženec

  Pozdravljeni,
  sem prvi lastnik Kie Ceed SW 1,6 letnik 2008. Avto je bil redno servisiran na uradnih servisih, nikoli nobenih težav. Do nedavnega, ko je kar na lepem začel zgubljati moč pri vožnji, naslednji dan, ko sem ga želel odpeljati na servis pa je enostavno crknil, tako da ga je do servisa odpeljala vleka. Na servisu so mi danes rekli, da je preskočila ketna, ter da so zviti ventili… Avto je star slabih 9 let in ima prevoženih 143.000 km. In če upoštevam še vse redne servise, kjer ni bilo nikoli omenjenih kakšnih težav, mi je stvar sila čudna… Ker strošek popravila ni majhen, me zanima kako je to možno. Ali je vzrok v slabem materialu? Ali to ni možno prej predvititi na servisih in ravnati preventivno, da do tega ne pride?
  Če se je kdo že srečal s podobnimi težavami bom vesel vašega odgovora.
  Lep pozdrav.

  #31848

  CeeDSW13
  Udeleženec
  #31853

  Jekleni
  Udeleženec

  A nisi opazil, ko je motor začel bolj ropotati? Očitno se je veriga raztegnila in preskočila. Morda bi bilo najceneje, če bi dobil kakšen rabljen motor. Je pa to sranje, čeprav je to precej redko, če primerjaš z drugimi znamkami…

  #31895

  Mitutoyo
  Udeleženec

  naša “družinska” katrca iz začetka 90-ih let je naredila pol milijona km z original sklopko in kajpada brez tikat verige…v tistih časih je veriga veljala za “večno”, dandanes očitno ni več tako.
  Avto je postal potrošni material, Kia pa očitno pridobiva napake primerljive z drugimi znamkami :-)
  imam slabih 5 let starega Ceed SW Dizel, pa se že sliši rahlo drsanje iz območja jermenskega pogona – ležaj vodne pumpe, alternatorja, kompresorja, ne vem…itak ko greš na servis je za njih vse BP, dokler se ti ne zgodi nekaj takega kot se je zgodilo tukaj.
  Zdaj sem v dilemi – da se ne sliši kaj okoli verige?

  #31896

  Jekleni
  Udeleženec

  Naj ti na servisu preverijo napetost verige, pa bo takoj jasno, ali je problem v tem.
  Časi super kvalitete so pa jasno mimo. Tako, kakovostnih avtomobilov, kot so bili mercedesi na začetku 90-let prejšnjega stoletja, ni več. Je pa žalostno, da so po tej plati naredili največji korak nazaj prav Nemci. Statistika je pač neizprosna – če ji verjameš, so korejski in nekateri japonski avtomobili zadnja leta kljub vsemu najbolj kakovostni.

  #31897

  Mitutoyo
  Udeleženec

  ja, to se strinjam glede korejcev in japoncev….

  #31898

  Mitutoyo
  Udeleženec

  …ampak če mi gre veriga pri dobrih 70.000 in slabih 5 let starosti in da moram plačat sam popravilo…..raje poskusim srečo s kakšno Toyoto :-)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.