Domov Forumi Moja Kia Kia Ceed SW 1.6 CVVT 126KM 2011 izkšnje

Ta tema vsebuje 7 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  Dragothic 8 mesecev, 2 tednov nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #31817

  novinec
  Udeleženec

  Pozdravljeni. Sem nov lastnik omenjene Kie. Po prebiranju foruma opažam, da ste nekateri novi ponosni lastniki, zadovoljni z uporabo, nekdo je napisal, da ima Kio Ceed 100KM in je popolnoma zadosti. Jaz pa sem že v 14 dneh nezadovoljen z vožnjo avtomobila. Enostavno avto z 126KM ne gre. 4 potniki brez prtljage v breg avto sopiha in ne potegne. Ne predstavljam si 5 potnikov s polnim prtljažnikom, kaj šele da bi bilo kaj na strehi. Še manj si predstavljam kako gre 90KM različica? Ali je kaj narobe z mojim avtomobilom in bi moralo iti bolje (zamenjani so bili vsi filtri in svečke). In še eno vprašanje, ali je 7,5 litrov za kombinirano vožnjo normalna poraba?
  Hvala za odgovore vaših izkušenj.

  #31818

  novinec
  Udeleženec

  Se opravičujem za napako v naslovu, vendar je ne morem popraviti.
  Mogoče pa bi dodal še to: Nisem zahteven uporabnik avtomobila in ne pričakujem, da bo šel kot raketa, ampak sem vseeno pričakoval več za to moč motorja. Prej sem imel Renault megane 1.6 2001 107KM (sicer 200kg manj) in se je peljal veliko lepše, kar se tiče pospeševanj.

  • Ta odgovor je spremenil/a  novinec 12 mesecev nazaj.
  #31820

  Jekleni
  Udeleženec

  Dizel gre definitivno bolj suvereno v klanec, še posebej, če je avto naložen oziroma sedijo v njem štirje. Bencinarji so po mojem bolj idealni za 3-vratni model, saj je avto lažji in se v njem večinoma vozi eden ali dva. Poraba je pa po mojem OK. Sicer pa poglej na: https://www.spritmonitor.de/, tam so najblj relevantni podatki glede porabe.

  #31822

  novinec
  Udeleženec

  Na tej strani vidim, da je poraba res normalna. Ja mi je malo žal za dizlom, ker imajo res veliko večje navore ampak pri mojih 8-10k letno se nekako nisem odločil. Torej je tudi to pomanjkanje navora normalno :( zdaj vem za drugič (čeprav naslednji avto še nebo hitro).
  Primer včeraj smo se peljali v nek klanec nad solčavo 4 osebe brez prtljage in motor se je v 2 prestavi komaj obračal in nikakor ni prišel nad 2000. Lahko bi se peljali še samo v 1. tistih 7km.

  #31906

  Mitutoyo
  Udeleženec

  Ne boste verjeli, vsak kg šteje….adut dizla naj bi bil navor, adut bencinarja pa lastna teža in višji delovni obrati motorja. če si na sveže prešaltal iz dizla na bencin, te popolnoma razumem. sam imam doma eno in drugo. bencinar se “odpre” šele nad 5.000 vrtljaji….prestave so dolge in z njim mi je čisto normalno vozit 120 km/h v 3.prestavi. Tak avto ne rabi 6.prestave.
  to so razlike v režimih delovanja teh dveh motorjev

  #31962

  Dragothic
  Udeleženec

  Pozdravljen. Ti bom js napisu glede motorja. Ceeda mam 3.5 leta točen tega z 128 konji dizla. Če primerjaš z Renaultovimi 110 Dci konji, mu od Kie konji niso do kolen. Sem vozil oba tako da …. Pa tud poraba je pri Renaultu nižja….

  #31965

  Jekleni
  Udeleženec

  Morda so dizelski konji pri Renaultu res bolj poskočni od tistih pri Kiji, so pa tudi definitivno najbolj umazani med vsemi – vsaj sodeč po zadnji ADAC raziskavi.

  https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/promet/2017-09-27-dobri-umazani-zli

  Francoski Renault (skupaj z avtomobili znamke Dacia) se je na ADAC ekotestu v povprečju odrezal najslabše od vseh avtomobilskih znamk v statističnem pregledu meritev izpustov dušikovih oksidov – pri ADAC so izmerili izpuh 14 avtomobilom znamk Renault in Dacia.

  #31968

  Dragothic
  Udeleženec

  Ja res je sem tud pogledu to razpredelnico, razen če spet kir ne goljufa z izpusti kot je VW v aferi Dizelgate :) . Zgleda da se je poboljšal :)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.