Domov Forumi Kupovanje Kie Kia Ceed SW vs. i30 vs Focus vs. Megan

Ta tema vsebuje 3 odgovori, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  Jekleni 12 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #31854

  borizzz
  Udeleženec

  Pozdravljeni.

  Danes sem bil na testni vožnji Ceed’a 1.6 dizla s Champion opremo.
  Nimam kaj oporekati, avto se lepo pelje, udobje oprema…vse mi štima. Vendar pa, glede na to, da delam manj kot 20.000km na leto, razmišljam o razliki skoraj 3000 € glede na 1.4 100KM različico.
  Večina se vozim mestna, primestna relacija…AC parkrat na leto…
  Kolega, ki ima 1.4 100KM pravi, da mu je dovolj, ker ni divjak…ne bi pa rad prestavljal v 3 prestavo pri tepanjskem klancu na AC. Kaj menite vi? Se splača 3000€ več, glede na moje potrebe? V prihodnosti imam namen nakupa počitniške prikolice – manjše npr. ADRIA 350…za vikend izlete, bo slo to skupaj z 100KM varianto?

  In še vaše mnenje: glede na druge znamke, isti razredi: i30, Focus, novi Megane…cenovno so tu tu…privlačna je KIA O% financiranje in 7 letno tovarniško jamstvo…pa me zanima…zakaj bi se poleg tega vi odločili za KIO in ne za omenjene modele?

  Hvala.

  #31855

  Jekleni
  Udeleženec

  Če boš z avtom vlekel občasno prikolico, potem ni dileme. Vzemi dizla, saj je v primerjavi z bencinskim 1,4-litrskim motorjem precej bolj prožen. 1,4-litrski bencinar je bolj primeren za mestno in obmestno vožnjo ter za tiste, ki ne vozijo v avtomobilu veliko žive ali kakšne druge vsebine. Je pa res, da če narediš veliko zgolj kratkih razdalj, je pri dizlu lahko problem s filtrom trdih delcev, saj se začne mašiti. Sistem ne more izvesti na kratki razdalji regeneracije. In ko se to ponavlja iz dneva v dan, se moraš odpeljati na daljšo turo, da se sistem samodejno prečisti.
  Glede primerjave se mi pa zdi, da megane izpade, saj ima preveč težav s kakovostjo, pa še prekratko garancijo ima. Pa tudi njihov bencinski motor ne slovi po kvaliteti. Focus je pa bolj vozniški avto, čeprav pravijo, da so zato prej težave s podvozje. V smislu tehnike kot take so pa vsi trije po mojem več ali manj zelo podobni. Kupi tistega, v katerem se najbolj počutiš, bi se glasil odgovor, če bi imeli vsi enako ceno in enako garancijo. Pa so po tej plati precej drugačni…morda še najbolj.

  #31857

  himi
  Upravitelj

  Dobrodošel na forumu!

  100-konjski Kia cee’d je malce prešibek za moje pojme.

  Dokler si v avtu sam bo šlo v klanec zadovoljivo hitro, ko pa boš imel polno naložen prtljažnik ali pa zraven še dve ali tri osebe pa zna biti problem, ker je avto enostavno pretežek.

  Da o prikolici ne govorimo… :)

  Zakaj pa ne bi vzel 1,6 bencinarja? Ta mislim, da bo imel dovolj moči, pa tudi poraba ne bo dosti večja…

  #31858

  Jekleni
  Udeleženec

  Če bo v igri tudi prikolica (sicer odvisno kako težka), bi bil po mojem optimalen dizel.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.