Domov Forumi Problemi in Popravila KIA Stonic – prazen akumulator

Ta tema vsebuje 3 odgovori, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a  markoSKO 8 mesecev, 3 tednov nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #31951

  markoSKO
  Udeleženec

  Pozdravljeni, sprašujem za kolega, ki ima težavo z novim avtomobilom. Pred slabim letom je kupil Kia Stonic. Čez teden avto ne uporablja ne vem koliko, čez vikend pa naredi cca 100-200 km. Od nakupa dalje ima težavo z akumulatorjem, ki se mu popolnoma izprazni. Na servisu naj bi mu akumulator zamenjali, pa je težava ostala. Pravi, da so ga stestirali in naj ne bi bilo težav. Zadnjič pa mu je serviser omenil, naj si nabavi baterijski zaganjalec za akumulator:) Ima mogoče kdo od vas podobno težavo in kaj mu svetujete? Mogoče veste, mkoliko je kaj garancije za ta model?

  #31952

  markoSKO
  Udeleženec

  Se opravučujem, ni model Stonic ampak Picanto. Ostalo pa štima.

  #31953

  Jekleni
  Udeleženec

  To ni normalno, da se akumulator tako hitro prazni. Gotovo ga nekaj prazni, morda v prtljažniku gori lučka (zaradi pokvarjenega stikala) ali pa je vklopljena kakšna druga naprava. Ali je morda v avtu alarm? Vsekakor je to zadeva, ki jo bo zlahka rešil dober avto električar, ki bo za začetek zmeril, kako visok tok obremenjuje akumulator, ko je motor ugasnjen in avto zaprt.

  #31954

  markoSKO
  Udeleženec

  Hvala lepa za vaš odgovor. Tudi meni je to nenavadno. Sam sicer nisem voznik Kie, vendar imam lahko avto tudi po 14 dni v nedelujočem stanju, pa je akumulator star cca 4 leta, pa nobenih težav pri vžigu.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.