Domov Forumi Kupovanje Kie Nakup Kia Ceed SW 1.6 crdi/1.6 GDI

Ta tema vsebuje 11 odgovorov, ima 6 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a  SmalJo 8 mesecev, 4 tednov nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #31655

  kiaceedfan123
  Udeleženec

  Pozdravljeni vsi,

  sem ravnokar registriran na tem forumu in se še ne znajdem. Kot je že ime teme sem v fazi nakupa nove Kie Ceed SW. Sicer še nisem čisto 100% odločen glede nakupa. Želel bi konkretne informacije o izkušnjah lastnikov Ceed-a. Mi lahko poveste kateri motor je bolj hvaležen za normalno uporabo do nekje 25.000 kilometrov letno? Kakšne so hibe na splošno pri tem vozilu? Namreč kupujem avto za naslednjih 8 – 10 let oz. iščem nekaj kar ni predrago za vzdrževanje.

  Lep pozdrav vsem in hvala že vnaprej za odgovore.

  #31656

  AI759
  Udeleženec

  Imam crdi, slabe 4 leta, skoraj 20 kkm/leto, absolutna poraba 5,1 l/100 km. O bencinarju nimam pojma.

  Bom navedel le pripombe, vse ostalo je kot pričakovano: avto brez tehničnih ali ćustvenih presežkov, ampak tudi brez negativnih presežkov. Lahko bi rekel “What you see is what you get”, kar pa je seveda lahko presežek, če ti avto pomeni predvsem koristno prevozno sredstvo. Vsekakor je to avto z najmanj težavami katerekoli vrste do sedaj (izkušnje: 35 let + 5 znamk + 3 velikostni/cenovni razredi):

  - ISP je stran vržen denar, “fake function”, saj neha opravljati svojo funkcijo takoj, ko je akumulator že malenkostno degradiran (1 leto?). Če ti ISP že vsilijo s “priliko”, nič hudega. Samo sekirat se ni treba, če ne dela, ker zato avto ni v ničemer prizadet.
  - dnevne LED (vsaj v generaciji mojega avta) so podvržene crkovanju. Ampak za to pa je dolga garancija, a ne?
  - sedežna tkanina ni prav trpežna
  - za moje pojme “čudna” avtomatika za klimo, ker ji je ob vsaki spremembi razmer treba pomagati pri vzdrževanju primerne temperature (vlago pa obvlada!)

  Želim dober nakup!

  #31657

  himi
  Upravitelj

  Lepo povedano, Al759.

  Pri ISP si verjetno mislil ISG (idle Stop & Go) sistem.

  #31658

  AI759
  Udeleženec

  Ja, ISG. Hvala za popravek.

  #31659

  kiaceedfan123
  Udeleženec

  Najprej hvala za informacije. To so napake/okvare, ki ne vplivajo na vožnjo. Opazil sem, da niste navedli nikakršnih težav z motorjem. Naj smatram to kot zanesljiv dizelski motor?

  Lep pozdrav

  #31660

  AI759
  Udeleženec

  Do sedaj nimam pripomb. Čisto na začetku me je presenenečal z mirnim zagonom (morda je to pozitivni stranski učinek dodatka ISG?). Zdaj sem se tega že toliko privadil, da sem v letošnji zimi le zaznal tudi to, da ga mraz pri -10 zjutraj prisili v dizlovsko robatost, ki pa traja 2 sekundi. Potem spet mrmra, skoraj bencinsko.

  Kolikor spremljam forume in ujamem kje drugje, se zdi, da je npr. nerešljivi problem tresenja v specifičnih pogojih vožnje rezerviran za dizle modela Sportage (in njegovega ekvivalenta pri Hyundaiju).

  Sicer je ob nakupu tudi moja vizija bila, da naj bi mi služil vsaj 10 let in sem si rekel: če avto ne bi bil dober, pa računajmo na garancijo 7 let… Torej zaenkrat gre po pričakovanjih.

  LP

  #31665

  kiaceedfan123
  Udeleženec

  Pozdravljeni,

  se opravičujem za pozen odgovor. Odločil sem se za SW 1.6 crdi (100 KW) motor. Upam, da bo služil svojemu namenu tako kot mora. Danes sem jo naročil v beli barvi. Hvala še enkrat vsem za vaše odgovore in informacije.

  Vsem želim srečno vožnjo in veliko kilometrov.

  Lep pozdrav

  #31666

  himi
  Upravitelj

  Super!

  Čestitke za nakup.

  Kdaj približno dobiš avto?

  #31668

  kiaceedfan123
  Udeleženec

  Bilo je rečeno da nekje 10 – 14 dni bom moral počakati na avto. Me je pa ”opozoril”, da lahko pride do zamude. Upam, da bo veljalo 14 dni, če bo pa več, pa tudi ne bo konec sveta Malo se pa le veselim, ker je to moj prvi nov avto. Občutek je kar prijeten ko veš, da nekaj novega prihaja. Saj bi skočil v ”luft”, pa ne želim biti preveč evforičen. Drugače pa hvala za čestitke.

  Lep pozdrav

  #31669

  Jekleni
  Udeleženec

  Uživaj. Mislim, da boš zadovoljen in da ne boš imel težav. Lepo kombinacijo si izbral. Dizel je pa po mojem optimalen glede na kilometre, ki jih letno delaš.

  #31740

  Mitutoyo
  Udeleženec

  bomba avto, nič nisi falil

  #31950

  SmalJo
  Udeleženec

  Pozdravljeni.Sem nov na forumu.Zanima me vaše mnenje o Kia Ceed 1,6 diesel avtomatik.Hvala že vnaprej za vaše odgovore.LP

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.