Domov Forumi Kupovanje Kie Nakup nove ali tesne kie ceed 1.4

Ta tema vsebuje 6 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  laki 3 mesecev, 1 teden nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #32121

  Katka
  Udeleženec

  Pozdravljeni,

  odločila sem se za nakup (menjavo) avta, in sicer kia ceed 1.4 in kolebam med testnima spodaj oz. novim avtom. Menda trenutno tudi odprodajajo službena vozila. kakšen nasvet?

  npr. https://www.kia.si/rabljena_vozila/details/kia-ceed-14-champion-navi-15479/

  https://www.kia.si/rabljena_vozila/details/kia-ceed-sw-14-champion-15353/

  #32122

  Jekleni
  Udeleženec

  V tehničnem smislu dobiš v obeh primerih nov avto. Razlika je le v tem, da je eden nekoliko cenejši, malenkost starejši, a zato že “ulaufan”.

  #32123

  vid007
  Udeleženec

  jekleni, kateri pa je tu starejši sploh, oba imata podatek, da je prva registracija januar 2018, kar sem kilometrov tiče pa je razlika minimalna, bo težko Katka vedela katerega ji ti priporočaš, če nisi napisal konktretno mnenje.

  #32124

  Jekleni
  Udeleženec

  Jaz sem mislil na splošno – v smislu razlike nov ali malo rabljen testni. Jaz bi sicer vzel drugega, če bi izbiral med tistima z zgornjih povezav. Je pa to precej subjektivno

  #32125

  Katka
  Udeleženec

  Ima morda kdo izkušnje glede cene nove kie, če greš npr. v MS ali MB v primerjavi z LJ. Se splača poskusiti ali imajo cene in manevrski prostor pogajanja vsi tam-tam.

  #32126

  vid007
  Udeleženec

  Kolikor je meni znano, se vsi striktno držijo cenika in popiustov s strani generalnega uvoznika, tako da dvomim, da bi se dalo pri novem avtu kaj prišparat. Mogoče edino, da ti kdo da še kak prvi servis gratis ali pa kake tepihe, samo v tem smislu mogoče.

  #32128

  laki
  Udeleženec

  Če še nisi kupila:
  Jaz se ne bi preveč sekiral, če je avto testen, saj imaš 7 let garancije. Bi pa bilo dobro pogledat, če je lak v redu.
  Je pa razlika med tema dvema avtoma po obliki karoserije. Meni je sicer bližji SW, ker ima več prostora in nima nakladalnega roba, da lahko vrečke in kufre kar porineš notri, za kolo pri zloženih sedežih je obilje prostora in tudi na kakšnem potovanju lahko narediš lepo posteljo zadaj. Jaz sem ga kupil, pa so se otroci že osamosvojili.
  Zmeraj pa se pogajaj!!!

  • Ta odgovor je spremenil/a  laki 3 mesecev, 1 teden nazaj.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.