Domov Forumi Kupovanje Kie Nakup novega KIA Ceed SW 1.6 CRDI

Oznake: 

Ta tema vsebuje 75 odgovorov, ima 13 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a  Jekleni 4 mesecev, 2 tednov nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #29905

  Dragothic
  Udeleženec

  Evo zdej imam pa dost gledanja!!! Zadnjič sva se z boljšo polovico šla peljat z novo KIO Ceed SW 1.6 CRDI 128 konjev. Oprema Champion. Popolnoma sva bila presenečena. Pozitivno!!! Po vsej verjetnosti greva naslednji mesec v nakup.

  #29908

  himi
  Upravitelj

  Odlično!

  Ravno včeraj mi je prijatelj, ki je bil do sedaj precej Kia “skeptik” povedal, da je rental Kio cee’d SW z opremo Champion in enakim motorjem, ter da je nad avtomobilom naravnost navdušen.

  Težko bi našel kako slabo stvar pri novem cee’d-u pravi…. s tem se strinjam!

  Veliko sreče z novim avtom!

  #29911

  Jekleni
  Udeleženec

  Čestitam za odločitev. Mislim, da te bo zadeva še lep čas navduševala. Je pa to lepa kombinacija cee’d-karavan-dizel-oprema. Ko dobiš avto, napopaj kakšno slikico.

  #29913

  Dragothic
  Udeleženec

  Itak da bom nalimu kakšno sliko. Js sem šele frik, cela navodila sem že prebral. Nekaj forumov prečekiru. Uglavnem nč kej ekstra noče crknt pri teh avtih. Ma pol sem pa sodelavcem zaupu svojo namero o nakupu avta, pol so se pa vsul. Pa zakaj ne VW, Opla,… itd, pa tok dnarja in tako…. Lepo sem jim obrazložil da si nej VW in druge kao Nemce nekam vtaknejo…. Glede denarja pa kje pri banki lahko dobiš tako ugoden kredit kot je KIA finaciranje??? No pol so začel mal študirat, pa da ga res ni tako ugodnega. Še kaj napišem ko bom mel avto :) .

  #29914

  Jekleni
  Udeleženec

  Cool, si pa res zanesenjak…Še prava barva in si na konju

  • Ta odgovor je spremenil/a  Jekleni 4 let, 2 mesecev nazaj.
  #29916

  Dragothic
  Udeleženec

  Bo pa bel.

  #29921

  MrS
  Udeleženec

  Če te še kaj zanima o avtu, jaz ga imam točno to opremo… Sami plusi. Še par tisoč KM pa bo prvi servis, pa bom še o tem lahko poročal ;)

  #29923

  Jekleni
  Udeleženec

  “Če te še kaj zanima o avtu, jaz ga imam točno to opremo… Sami plusi. Še par tisoč KM pa bo prvi servis, pa bom še o tem lahko poročal ;)

  Glede na to, da imaš cee’da že od novega, ali si morda opazoval kakšna je razlika v porabi med porabo na začetku in sedaj, ko si že prevozil več kot 10.000 kilometrov in je motor že utečen?

  #29924

  Dragothic
  Udeleženec

  Mrs ti si mel kaj problemov z ISG sistemom, ker nejki jamrajo da ne dela kot mora ?

  #29925

  Jekleni
  Udeleženec

  O ISG sistemu in njegovem delovanju si lahko prebereš marsikaj v drugi temi. S skupnimi močmi in glavami smo raziskali marsikaj – še največji vpliv ima na njegovo delovanje filter trdih delcev. Če se z avtom zadržuješ predvsem v mestu in na kratkih vožnjah, se filter delcev PDF ne uspe do konca regenerirati, kar predstavlja predpogoj oziroma enega izmed mnogih za vklop sistema ISG. Če se vsaj občasno pelješ tudi na kakšno malce daljšo vožnjo, pa je delovanje sistema ISG bolj aktivno oziroma skladno s pričakovanji.

  #29926

  Dragothic
  Udeleženec

  Zgleda da tega problema ne bo :) Vsak dan dvakrat po 63 km. Večinoma vožnja do 100 km/h. Ravne na Koroškem – Celje in nazaj.

  #29927

  Jekleni
  Udeleženec

  Definitivno ga ne bo. Takšen način uporabe je idealen za dizla. Problem za DPF so kratke vožnje, brez možnosti regeneracije, ki se začne in nikoli ne konča, potem se pa vse zabaše in so krivi vsi, le voznik ne.

  #29928

  AI759
  Udeleženec

  Na temo poraba pred in po 10 kkm: pri teh cifrah porabe npr. +/- 10% ne bo tako očitno pripisati utečenosti, zlasti še, ker je kondicija filtra delcev tako pomemben faktor. Jaz tega za svojega že ne bi mogel opredeliti.

  Sam sem se sprijaznil s tem, da hočeš nočeš porabi toliko, kolikor so mu namenili konstrukterji, ne pa toliko, kolikor si prizadeveam jaz. Ni bistveno, da porabi manj kot prejšnja generacija mašin (čeprav je praviloma to res), ampak to, da emitira bistveno manj trdih delcev, in to če se ISG aktivira ali pa ne.

  Če odstraniš filter trdih delcev, oz. če je enaka mašina brez njega, je varčnejša. Ampak svinja, vidno in nevidno. Toliko pa varčnost ne bi smela biti ni vredna.

  • Ta odgovor je spremenil/a  AI759 4 let, 1 mesec nazaj.
  #29931

  Jekleni
  Udeleženec

  Vsekakor je pomembno tudi to, kaj pride iz izpuha, ne pa le to, koliko naliješ v rezervoar. Dejansko je verjetno novodoben avtomobil še najbolj napredoval prav v smislu ekologije, reciklaže in vsesplošne čistosti izpušnih plinov. Pred desetimi leti si avto vžgal v garaži in je zadimil kot sam vrag. Danes se skorajda zdi s kančkom pretiravanja, da bi lahko dihal izpušne pline. Če odstraniš filter PDF je pa zgodba dejansko jasna, iz euro5 dobiš izpuh v skladu z evro4, kako je s tem na tehničnem pregledu, pa ne vem. Dejstvo je, da tam merijo izpušne pline.

  #29951

  MrS
  Udeleženec

  Zdravo, se opravičujem sem malce zaspal ;)

  Skratka. Težav z avtom nisem imel nobenih. Poraba se je sigurno znižala za 0,5L (je pa res da je sedaj poletje – druge gume in topleje). DRugače ISG dela kot urca, nisem zaznal nobenih nihanj ali kaj podobnega.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.