Domov Forumi Problemi in Popravila obrati KIA

Ta tema vsebuje 6 odgovorov, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a  kiamarko 4 mesecev nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #32047

  kiamarko
  Udeleženec

  Pozdravljeni vsi.

  Pred kratkim sem postal lastnik KIA proceed 1.4. 16v , letnik 2009, dvovratna različica z cca 109 km. Prvič sem lastnik te znamke avtomobila.Avto ima prevoženih 74600km, in po servisni knjigi kot kaže,prevoženi km držijo.

  Če z avtom stojiš na mestu, v prostem teku, ko na hitro dodaš in odvzameš gas, obrati narastejo do določene vrednosti na števcu obratov, potem pa kot bi malo obstali obrati na tej vrednosti, že ko si pedalo gasa spustil, ko končno upadejo proti normalni vrednosti. Med vožno je to obnašanje moteče, ker obrati nagajajo in je prestavljanje “čudno”. Je morda krivda v potenciometru pedala gasa ali kje drugje? Je to hiba avta, je to kdo imel in rešil?

  lp

  #32048

  Jekleni
  Udeleženec

  Morda je res težava v potenciometru. Jaz bi na tvojem mestu peljal avto na diagnostiko in bo verjetno takoj jasno, zakaj prihaja do anomalije. Sicer pa ni na forumih omembe vrednih zapisov o težavah s tem motorjem.

  #32077

  kiamarko
  Udeleženec

  lp jekleni. a je kaka možnost, da ti pišem pod zs, še bolje po mailu, ker bi ti rad pripel slike motorja in bi ktero rekla o tem?

  lp

  #32078

  Jekleni
  Udeleženec

  Lahko, čeprav nisem mehanik. Po mojem rabiš le dobrega diagnostika, ki bo znal razbrati za kakšno napako gre, ko ti bodo priklopili avto na računalnik.

  #32085

  kiamarko
  Udeleženec

  kam ti pišem?

  #32086

  Jekleni
  Udeleženec

  Napiši kar tukaj, saj ta forum ne podpira zasebnih sporočil.

  #32089

  kiamarko
  Udeleženec

  ne podpira niti pripenjanja slik..

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.