Domov Forumi Problemi in Popravila Pro Ceed problem z vziganje

Ta tema vsebuje 1 odgovor, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a  Jekleni 4 mesecev nazaj.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #32069

  brlizguc
  Udeleženec

  Pozdravljeni,

  na vas se obracam, ker dvomim, da imam prvi tak primer in ker mi na servisu samo nabijajo racune za diagnostiko in pravijo, da je z avtom vse v redu.

  Avto je letnik 2010, 1.6 bencinski motor. Problem imam ze od leta 2013, ampak se mi je takrat to dogajalo parkrat na leto, tako da se s tem nisem prevec obremenjeval. Sedaj se pa to dogaja par krat na teden in vedno slabse je.

  Problem je pa sledec. Ko zelim avto vzgati samo vrgla, ampak ne uzge. Potem poskusim se enkrat in isto. Dam kljuc ven, ga obrnem, isto. Zaklenem in odklenem avto, isto. Potem mu uste uzgati, ampak obratomer ne dela in ce se poskusim malo peljati avto nima prave moci in malo cuka, pri tem pa ne gori nobena kontrolna lucka. Potem avto ugasnem in naslednjic uzge normalno, kot da se prej ni nic zgodilo.

  Poskusil sem tudi z rezervnim kljucem, ampak je zgodba enaka.

  Ce je imel kdo ze podoben ali enak problem, bi mu bil zelo hvalezen, ce svojo iskusnjo deli, saj se mi zdi, da se na servisu sploh ne zmenijo za problem in samo kasirajo “diagnostiko”.

  Hvala in lep pozdrav.

  #32070

  Jekleni
  Udeleženec

  Zamenjaj senzor vrtljajev glavne motorne gredi in bo zadeva verjetno OK. Na diagnostiki bi slednje opazili le takrat, ko senzor ne bi deloval. Tvoj problem po mojem nima veze s ključem ali imobilizatorjem. Glede na simptome gre skoraj gotovo za omenjeni senzor – govorimo pa o senzorju za par deset evrov. Morda lahko poskusiš že s tem, da ga odviješ in očistiš njegovo površino, čeprav ga raje zamenjaj in bo mir.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.