Domov Forumi Problemi in Popravila Pro ceed tezave z avtomatskim zaklepanjem ob speljevanju

Ta tema vsebuje 10 odgovorov, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  Jekleni 3 mesecev, 3 tednov nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #32080

  goran0912
  Udeleženec

  Pozdravljeni,

  ali se je še komu dogajalo podobno kot se meni na mojem Pro Ceedu 2014 1,4 mašina caa 83000km prevozenih.
  Imam vklopljeno funkcijo da se ob dosegu 20 km na uro avto sam zaklene in se je začelo pojavljat, da se ta sistem nekajkrat zaporedoma zaklepa ( gumbek v notranjosti z narisamo ključavnico). Včasih zaklene v prvo, včasih stirikrat zašrota-ponovi zaklep, včasih pa po nekajkratnem poskusu lucka na tem gumbu samo utripa, a če se vstaviš in spustiš okno probas vrata od zunaj odpret, so vrata zaklenjena. Posledično ko se pojavlja ta tezava, se tudi ko avto od zunaj zaklenem zmigavci ne vklopijo takoj po zaklepu, ampak šele kaksnih par sekund kaseneje in ključavnica še enkrat zaštrota, poskuša zaklenit. Avto se seveda ze ob prvem zaklepu zaklene, fizicno je zaklenjen. Pride pa dan ko zmigavci sploh ne utripnejo ob zaklepu in se recimo cez kako minuto zaslisi še samo en tih zvok ponovnega zaklepa vrat na voznikovi strani. Ponovno zaganja se samo ključavnica na voznikovi strani.

  Seveda je avto v garanciji in mi na servisu ze nekajkrat niso nasli napake, pa smo baterijo skor spraznili na ključu ob odklepanju in zaklepnaju, preverili vsa stikala na avtu, ki beležijo zaklep vseh vrat na avtu, tudi pokrov motorja in prtljazniku.Sam mislim da bi bilo potrebno zamenjat ključavnico na voznikovih vratih, vendar, ker tester nič ne pokaze je na garancijo ne morejo naročit.

  Kaksen namig je dobrodošel.

  Lep pozdrav

  #32081

  Jekleni
  Udeleženec

  Kaj pa če je težava v kakšnem releju, ki ne deluje pravilno? Sicer pa gre zadeva pod garancijo…jaz bi na tvojem mestu peljal avto na kakšen večji uradni servis, kjer imajo več izkušenj, čeprav gre verjetno za precej osamljen primer “elektronskega škrata”…

  #32084

  goran0912
  Udeleženec

  Garancija pokrije vse, od testerja,dela, do menjave pokvarjenega dela, samo ugotovit je potrebno kaj ne dela dobro. Primer je res osamljen,ker se niso slisali za to zadevo. V ponedeljek grem ponovno na tester, ce se je kaj razvilo,da bi tester pokazal. Bom omenil zadevo z releji, ceprav so varovalke,ki nadzorujejo to zaklepanje ok.Hvala za tvoj odgovor.

  #32090

  kiamarko
  Udeleženec

  kako se pa to avtomatsko zaklepanje vrat izklopi? meni je moteče.

  #32091

  Jekleni
  Udeleženec

  Pojdi v meni z nastavitvami in odkljukaj to funkcijo. Če se ne motim, moraš narediti nastavitev med mirovanjem avtomobila.

  #32092

  kiamarko
  Udeleženec

  misliš preko menija na sredinskem delu armaturne plošče? v navodilih namreč piše, da ta izklop lahko naredijo le na Kia pooblaščenem servisu?

  #32093

  Jekleni
  Udeleženec

  Po mojem najdeš zadevo v nastavitvah v glavnem meniju…sicer pa preveri v navodilih

  #32094

  goran0912
  Udeleženec

  Pozdrav, gres v nastavitve in gres v meni zaklepanje,tam odklukas kvadratek pred besedo avtomatsko zaklepanje med voznjo, odvisno kateri jezik imas nastavljen.V meni nastavitve lahko vstopas samo ko avto stoji.
  Se info o tezavi, za katero sem pisal… Kriva je kljucavnica na voznikovih vratih, vendar je tester ne zazna,da bi bila v okvari. Ugotovili smo ob mehanskem zaklepanju in takrat so se zaklenile samo voznikove vrate, vse ostalo pa ne. Garancija pokrije vse, razen tvojih zivcev,ki jih izgubis preden najdes napako

  #32101

  kiamarko
  Udeleženec

  goran, kje je ta meni pri KIA ceed 2009,,jst ga nikjer ne najdem?

  #32103

  goran0912
  Udeleženec

  Marko, sory za pozen odgovor. Ker si se navezal na mojo temo, sem predvideval da imas letnik 2014, zato sem ti opisal kako se izklopi. Za tvoj model nisem preprican, vendar poskusaj v meniju v katerem resetiras porabo, kilometre in podobno poiskat se to funkcijo. Verjetno imas nekje ob volanu ali pa na volanu gumbe za pomikanje po meniju. To si lahko sam izklopis in vklopis, ni potreben servis.Ce imas se knjigo z navodili bos pa tam nasel odgovor in postopek kako se uredi.

  Lp

  #32105

  Jekleni
  Udeleženec

  Če me spomin ne vara, lahko to počneš le takrat, ko avto miruje, sicer se ti ta opcija ne prikaže na meniju.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.