Domov Forumi Problemi in Popravila Prostoročno telefoniranje

Ta tema vsebuje 11 odgovorov, ima 6 glasov, in jo je nazadnje posodobil/a  Botrok 3 mesecev, 2 tednov nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #31726

  orhidejka
  Udeleženec

  Ima kdo težave s prostorčnim telefoniranjem?

  Poslušalec na drugi strani (slabo sliši, prekinja, hrešči)

  Kia ceed, 4 mesece stara.

  Ps: kako je z updejtom mape/navi, če je avto še v garanciji, lahko sam updejtaš ali moraš na uradnem servisu?

  #31728

  vid007
  Udeleženec

  Kaj pa, če bi se prvo vprašal, če je pri njemu kaj narobe ??

  #31742

  MrS
  Udeleženec

  Ja. Jaz imam isti problem. Prej sem imel ceeda brez navigacije in tega problema ni bilo. Sem problem zaznal tudi pri testnem Ceedu ki je imel touch navigacijo. Avto ravnokar odštel leto dni. Nisem bil še na servisu, bom omenil sedajle pri glavnem servisu.

  • Ta odgovor je spremenil/a  MrS 1 leto, 1 mesec nazaj.
  • Ta odgovor je spremenil/a  MrS 1 leto, 1 mesec nazaj.
  #31745

  Jekleni
  Udeleženec

  Pri prostoročni telefoniji je marsikaj odvisno od znamke in modela telefona. Nekateri telefoni delujejo slabše, nekateri pa precej boljše na isti napravi. Nekatere naprave pa določenih telefonov sploh ne podpirajo. Sicer pa vprašaj na servisu in jim povej tudi kakšen telefon imaš. Pri nekaterih znamkah avtomobilov je celo tako, da ti kar povejo, da moraš imeti recimo Apple, sicer deluje vse skupaj precej slabo in “netekoče”.

  #31746

  MrS
  Udeleženec

  Sprobano na večih aparatih večih znamk, večjega € razpona pa je vseeno isto. V tem primeru je sigurno radio. V sredo grem na KMAG, da mi naredijo firmware update. Poročam…

  #31747

  Jekleni
  Udeleženec

  Potem ni dileme. Servis in garancija…

  #31748

  MrS
  Udeleženec

  Ja sej to bom ampak se bojim, da ne bo rešitve. :)

  #31751

  Jekleni
  Udeleženec

  Če dela drugim, bo tudi tebi…Ti bodo že uredili, ni vrag…

  #31752

  orhidejka
  Udeleženec

  Vid 007, seveda da smo preverili pri vseh možnih klicih in modelih telefonov.

  Sama imam iphoe 7, poslušalci so pa imeli vse od samsunga iphona, 5s, 6, 7, samsung…vedno isto, jaz normalno slišim oni mene samo hreščanje in prekinjanje.

  Avto ima touch navigacijo, hrescanje je pa nevzdrzljivo sploh, ce je glasba predvajanja preko telefona ter vmes klic.

  Meni je ta funkcija zelo pomembna zaradi dela, ker sem stalno na cesti in je res malo bedno, da ne mores uporabljati necesa, kar si plačal.

  Da ne govorim o temu, da ti en vgradijo nekaj kar si plačal pa se potem še prerekajo, zelo slaba izkušnja nakupa pri Kmag.

  Mrs prosim poročaj, če si kaj uspel iztržit oziroma, če se je izboljšalo z updejtom.

  Hvala.

  #31756

  AI759
  Udeleženec

  Pozor! Oprema “zabavna elektronika” (vsaj pri mojemu vozilu) nima enake garancije kot mehanika. Predvsem je garancijska doba krajša! Hočem reči, da se ni dobro obotavljati s prijavo.

  Če bi meni nekdo rekel, da imam neprimeren telefon, bi ga vprašal, kje v kupoprodajni pogodbi so navedeni pogoji za uporabo take opreme (lista kompatibilnih naprav, zahtevani minimalni tehnični standardi ipd.).

  Posrfajte malo, kaj se dogaja s sistemskimi napakami na bolj pomembnih trgih, kot je tale SLO vrtiček in vam bo takoj jasno, s čim imate opravka. Seveda to ne pomeni, da se bo prodajalec pri tako argumentirani reklamaciji takoj zjokal na obe oči in vas prosil odpuščanja za napake v prodanem vozilu, a boste vsaj lahko odločili, kako posopati naprej v bitki za svoje pravice iz kupoprodajne pogodbe.

  #31760

  MrS
  Udeleženec

  Ja. Na spletni strani KMAGa piše, da je garancije eno leto. A v garancijski knjižici piše 3 leta. :)

  Kakorkoli, avto so na servisu “pogledali”. Ubistvu so nadgradili firmware (program radia in navigacije) za tri generacije. Torej tri verzije. Težava žal ni odpravljena in se bojim da je hardwarske težave. Kar pa opažam z updateom je pa hitrejši radio. Na splošno menjanje stvari na ekranu in navigacija je občutno hitrejša. Hitreje naloži. Ta teden me ni, naslednji grem spet na servis, da vidimo kaj bodo potem poštudirali. Imajo tam par teh ceedov s to navigacijo, se bom probal zmenit, da še na drugem probamo (pomojem je serijska napaka).

  Aja pa pri reklamacijo so lepo speljali čez. Nobenih težav. KMAG Ljubljana.

  • Ta odgovor je spremenil/a  MrS 1 leto, 1 mesec nazaj.
  #32108

  Botrok
  Udeleženec

  Se pridružujem tistim, ki imamo kot kaže prav enake težave s prostoročnim telefoniranjem. testirali mso že 4 različne telefone in pri vseh se pojavi enaka težava. Včasih deluje brezhibno, včasih tako prekinja, da se ne da razumeti. Vedno prekinja samo v smeri iz avta, v avtu druge vedno čisto slišim.
  Se priporočam za kakšno izkušnjjo, če so komu uspeli urediti. Telefonranje mi veliko pomeni in avto sem kupil zato, da zadeva deluje. V takem stanju je skoraj neuporabna in še bolj nevarna, ker je treba vmes preklapljati na ročno telefoniranje in iskati telefon.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.