Domov Forumi Problemi in Popravila Sportage 2017 gumb za AUTO klimo

Ta tema vsebuje 3 odgovori, ima 3 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  Jekleni 2 mesecev, 1 teden nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #32111

  keres
  Udeleženec

  Pozdravljeni.

  Sem lastnik Sportage 2017 in sem opazil, da gumb za AUTO klimo ne deluje oz. indikator vedno sveti. Če se prav spomnim je ob vklopu indikator gumba zasvetil in iztočasno je zasvetil tudi AC gumb. Če si izklopil AC gumb je tudi AUTO ugasnil. Je imel kdo podoben problem že al je fora v čem drugem?

  Hvala in lep pozdrav.

  #32112

  vid007
  Udeleženec

  Pri mijem ceedu, tudi če izklopiš AC, če je ventilacija prižgana gori AUTO, pač takrat dela samo ventilacijsko zračenje, očitno ima KIA tak sistem, tako da lahko pozimi ogledala kar lepo odrosiš brez klime, kar pi nekaterih znamkah ne gre niti pod razno, pa so mnogo bolj premium znamke tiste druge.

  #32113

  keres
  Udeleženec

  Potem bo pa tako delovanje zgleda pravilno. Nikoli nisem bil prav pozoren ali se je na AC ugasnilo ali ne. Vem da se ugasne na spreminjanju načina pihanja in hitrosti ventilatorja.
  Hvala za info, lp.

  #32114

  Jekleni
  Udeleženec

  Delovanje ventilacije in usmerjanja zraka je v tem primeru še vedno samodejno, zato ti gori znak za AUTO, razlika je le v tem, da je izklopljen kompresor. Pri nizkih temperaturah itak ni potrebe, da bi hladil ali sušil zrak, razen, če je zelo vlažno in se ti zato rosijo stekla. Poraba goriva je pa jasno nižja, če imaš izklopljen kompresor oziroma A/C.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.