Domov Forumi Problemi in Popravila Zavorne ploščice Kia ceed

Ta tema vsebuje 5 odgovorov, ima 4 glasovi, in jo je nazadnje posodobil/a  Maja 3 mesecev, 1 teden nazaj.

 • Avtor
  Prispevki
 • #31664

  andrejgajo
  Udeleženec

  Zdravo.Zanima me ,če rabim kakšno posebno orodje za zamenjavo zadnjih disk ploščic za kio ceed l 2009.Rad bi jih menjal sam,pa me zanima vaše mnenje in predlogi na kaj naj pazim pri menjavi.lep pozdrav in hvala za vaše predloge.

  #31905

  Mitutoyo
  Udeleženec

  ni neka znanost, če imaš vsaj malo izkušenj z osnovami šraufarije…mislim da boš rabil gedoro 14, drugi ključi so vsi običajni. ni nujno da demontiraš čeljusti, je pa priporočjivo da očistiš oba prečna pomična batka (prepoznaš jih po manšeti) in podmažeš s posebno keramično pasto (mast)za zavore, ki je odporna na visoke temperature.
  pomagaj si še z YouTube, kjer je marsikaj podprto z video navodili

  #32117

  Maja
  Udeleženec

  Pozdravljeni. Zanima me ali res neoriginalni deli za Ceeda niso ok – zadnji diski + ploščice in pakne ročne zavore.

  Hvala in lp,
  Maja

  #32118

  Jekleni
  Udeleženec

  Pri neoriginalnih delih je vedno možnost, da je roba slaba. Na trgu obstajajo tovarniškim delom enakovredni neoriginalni deli, kjer gre za enako kakovost. Problem nastopa, ker obstaja na trgu veliko delov, ki so v smislu kakovosti veliko slabši. Potem pa zavorne ploščice in nasploh zavore cvilijo in ne delujejo tako optimalno. Gre pač za riziko, ki ga moraš sprejeti

  #32119

  Mitutoyo
  Udeleženec

  Maja

  Vedet moraš da Kia ne izdeluje zavornih ploščic ampak to storitev zaupa enemu od proizvajalcev te opreme. Ta pod isto streho proizvaja dele za prvo vgradnjo, originalne rezervne dele in konkurenčne rez.dele, ki jih pač oglašuje pod drugo blagovno znamko, sicer pa gre za isto “pašto”.
  Če naletiš na znamko Textar ali Brembo si lahko brez skrbi, ker so verjetno celo boljši od prvovgradnje (malo slabše mnenje sem zasledil za garniture znamke Bosch). Na splošno bi se lahko reklo, da slabega proizvoda dandanes na tržišču ni.
  Ne mislit, da so pooblaščeni serviserji in trgovine “angelčki”. Jaz sem šel nekoč k mojemu iskat brisalce. Hotel sem imet originalne. In kaj mi proda tip? Brisalce od konkurence iz AdriaMerkurja…..to sem opazil šele doma, ko sem natančno prebral deklaracijo…
  Seveda pa je vsak del zgodba zase, veliko rez.delov konkurenca sploh ne proizvaja in ti ostane samo pooblaščena trgovina ali servis.

  #32127

  Maja
  Udeleženec

  Pozdravljeni.

  Za enkrat sem kar zadovoljna. Dali so mi kopijo znamke Textar.
  Hvala vsem za odgovore in pojasnila.

  Lp, Maja

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.